Puheenjohtaja Markku Suortamo 8.6.2021

Varapuheenjohtaja Seppo Heinonen 13.9.2021

Väistynyt puheenjohtaja Pertti Kabris 13.1.2021

 

Pertti Kabris, toukokuu 2020: Puheenjohtajan kynästä (tai oikeammin digitaalisesta kirjoituslaitteesta)


Aikanaan Suomen poliittisessa elämässä puhuttiin K-linjasta. Alkuvuosi 2020 jää mieliin myös ”K- linjana”. On ollut koronaa, karanteenia, käsidesiä, kasvomaskeja ja kylmääkin, ainakin näin toukokuussa. Toivottavasti jäsenistö on selvinnyt pahimman yli ja paluu arkiseen toimintaan käynnistyy vähitellen.


Yhdistyksen osalta mennyt kevät on ollut hyvin poikkeuksellista aikaa. Kokoukset ja tilaisuudet on jouduttu peruuttamaan mm. kokoontumisrajoituksien vuoksi. Sama meno jatkuu vielä kesä- ja heinäkuun ajan. Toivottavasti syksyllä pääsemme taas toimintaan kiinni. Syksystä onkin tulossa vilkas, koska ainakin joitain tilaisuuksia, jotka peruuntuivat keväältä, pyritään sovittamaan jo aikaisempaan syksyn ohjelmistoon. Näitä ovat ”Meitä huijataan” (poliisin näkemys ikääntyviin kohdistuvista huijauksista ja väärinkäytöksistä), Juhani Kaalikosken luontokuvaus- ja matkakertomuksia sekä Digi-koulutuksen ensimmäinen osa. Näistä tulee tietoa kesän aikana. Pro Nemus-vierailu Äänekoskelle 3.9. sekä digikoulutus elokuussa ovat listalla alkupäässä ja niihin ilmoittautuminen tulee tehdä heinäkuun loppuun mennessä. Seuraa tiedottamista!


Sitten hieman itsestäni ainakin niille jäsenille, joita en ole tavannut tai jotka eivät tiedä, kuka siellä oikein kirjoittelee. Olen Äänekoskella syntynyt ja Jyväskylässä pääosan työurastani tehnyt entinen liikunnanopettaja. Jyväskylään tulin 1987 edesmenneen mäkivalmentajan Matti Pullin sijaiseksi silloiseen Kesyn kouluun (edesmennyt sekin). Kesy muutti Kuokkalaan ja minä Huhtaharjun yläkouluun (nyk. Huhtasuon koulu). Siellä vierähtikin 23 vuotta. Työrupeaman viimeiset vuodet toimin kaupungin sivistyspalveluissa päätoimisena työsuojeluvaltuutettuna.

Päijänteen kimallus Kalansaalis Koska asustan Muuratsalon saaressa Säynätsalossa, harrastukset luontaisesti liittyvät ympäröivään Päijänteen vesialueeseen. Ykkösharrastus on veneily ja siihen läheisesti liittyvä kalastus sekä kesällä että talvella jäätilanteen salliessa. Vuoden alkupuolen säät mahdollistivat retkiluistelua useita kertoja. Niin ei käy usein.

 

Vettä ja veneilyä sivuaa myös uusi harrastukseni (tai oikeammin aloittelu) kohdistuu erilaisiin köysitöihin. Tuotoslistalla on jo lepuuttajia, avaimenperiä, kansimattoja, pannunalusia...Haastavaa ja hauskaa!

JalkapalloVeteen liittyvistä harrastuksista poiketen tunnustan intohimoni jalkapallon seuraamiseen. Tätä tapahtuu paikallistasolla, valtakunnallisesti sekä joskus Suomen rajojen ulkopuolella.

FOOTBALL IS NOT THE MATTER OF LIFE AND DEATH.

IT'S MUCH MORE IMPORTANT!

Näihin sanoihin, näihin tunnelmiin... Pertti Kabris

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.