Tietoa yhdistyksestä

Historiaa

Jyvässeudun senioriopettajat ry

Yhdistyksen alkujuuret ulottuvat 1960-luvulle, jolloin opettajat alkoivat kokoontua vapaamuotoisesti. Yhdistyksemme virallinen alkamispäivä on 15.12.1969. Tuolloin pidettiin perustava kokous ja aloitettiin sääntöjen laatiminen. Syksystä 1976 alkaen päätettiin kokoontua kerran kuukaudessa. Ensimmäinen rekisteröinti tapahtui vuonna 2004 nimellä Jyväskylän Opettajaveteraanit ry, JYSEVO.
Kun valtakunnallinen järjestö vuonna 2009 rekisteröitiin  Opetusalan seniorijärjestö OSJ ry:ksi, nimimuutos alkoi muhia myös Jyväskylässä. Yhdistyksemme rekisteröityi Jyvässeudun senioriopettajat ry:ksi 12.11.2012.

Jäsenet

Jäsenemme kuuluvat valtakunnalliseen Opetusalan seniorijärjestöön (OSJ).  Meillä ei ole omaa jäsenmaksua. Jäsenemme ovat toimineet työssään kaikilla koulutusasteilla varhaiskasvatuksesta yliopistoon. Jyväskylän (maalaiskunta ja Korpilahti liittyivät Jyväskylään vuonna 2009) lisäksi jäseniä on myös Hankasalmelta, Laukaasta, Luhangasta, Muuramesta, Toivakasta ja Uuraisilta sekä yksittäisiä jäseniä eri puolilta Suomea. Meillä on jäseniä tällä hetkellä reilusti yli 600.

Vuosi 2017

 

 

 

30.1. klo 13 NNKYllä teemana matkailu. Trio Travels tarjosi kahvit.

 

 

 

27.2. klo 13 NNKYllä lausuntaa, Sirkka Penttinen Huoneteatterista ja vuosikokous.

 

 

 

16.3. klo 12 Kauas pilvet karkaavat-matineanäytäntö Teatterilla.

 

 

 

27.3. klo 13 NNKYllä Kouluneuvos Markku Suortamo: Työtä, elämää ja kulttuuria Saudi-Arabiassa.

 

 

 

28.4. perjantaina klo 13 vierailu Onerva/Valteri kouluun, Kukkumäentie 27, esittelykierros ja kahvit. 

 

 

 

9.-11.5. matka Viroon, monipuolinen ohjelma.

 

 

 

ma 29.5. kevätretki Jyvässeudulle 180-vuotiaaseen tutustuen.
Kohteet: Kuokkalan kartano: opastus ja kahvit, Ratamo, lounas Radisissa, Ortodoksikirkko, Alosen veistospaja.

 

 

 

ma 5.6. klo 12 - 15 melontaa Rantueen uimarannalta

 

 

 

la 26.8.2017 retki Saarijärveläiseen Pyhä-Häkin kansallispuistoon. 

 

 

 

  • Suomen Luonnonpäivän tapahtuma sisälsi kolmen kuoron esitykset ja oli yksi Suomi100-tapahtumista.
  • Perinnelounas (noin klo 11.30) Koiviston kylätalolla, jossa myös perinnetyönäytöksiä ja tarjolla tuotteita kotiin ostettavaksi.

 

 

 

16.-17.9. OSJn syyspäivät Kuopiossa

 

 

 

25.9. klo 13 NNKY Miten huolehtia jaloista? Jalkojenhoitaja Mirja Jaakkonen kertoo.

 

 

 

Tiistaina 3.lokakuuta 2017 JSO liikkuu Laajavuoressa!
10.30 aloitamme keilaustunnin ohjatusti (30 mahtuu). 11.45 jatkamme Gymstick lihashuollolla. (oman kunnon mukaan) 12.30 alkaen rentoudumme kylpylässä. Ryhmäpukuhuoneet käytössämme. Tämä kaikki jäsenille maksutta, kiitos OSJ:n liikunta-avustuksen.

 

 

 

30.10.2017 klo 13 NNKY Sarianna Sipilä kertoo istumisen vaaroista.
Jyväskyläläinen Sarianna Sipilä toimii liikuntagerontologian professorina liikuntatieteiden tiedekunnan terveystieteiden laitoksella. Hänen tutkimuksensa keskittyy erityisesti iäkkäiden ihmisten liikkumiskyvyn ja fyysisen aktiivisuuden edistämiseen sekä tuki- ja liikuntaelimistön vanhenemisen tutkimiseen.

 

 

 

19.10 2017 klo 12 matineaesitykseen KOLME SISARTA Jyväskylän kaupunginteatteriin on varattu yhdistykselle joukko lippuja.

 

 

 

27.11.2017 klo 13-16 PIKKUJOULU Nikolainsalissa (Asemakatu 6)
Tarjolla monipuolinen jouluateria, ohjelmaa, yhteislaulua... Sipisen Juhlapalvelu oli laittanut kaiken viimeisen päälle ja pääsimme vielä tutustumaan Nikolainkulman vinttitiloihin ja hienoihin seinäkuviin Sirkkojen opastamana, laulujen kera!

 

 

 

Vuosi 2016

 

 

 

Vuoden 2016 aikana olemme olleet ahkerasti "reissun päällä". Olemme tutustuneet  teehen ja Teeleidin toimintaan, tehneet  kulttuurimatkan Mänttään ja saaneet  tietoa Kalevalaisten naisten toiminnasta runojen kera. Tutustuimme Jyväskylän kaupungintaloon ja Kasvatustieteiden tiedekunnan Ruusupuiston uusiin  tiloihin. Kevätretken teimme Sysmän seudulle  ja kesäkuussa kokeilimme melontaa Tuomiojärvellä. Teimme syysretken Jkl:n yliopiston Konneveden tutkimusasemalle ja retkeilimme  Etelä-Konneveden kansallispuiston alueella. Vietimme senioriopettajayhdistysten yhteistä syyspäivää Äänekoskella, tutustuimme vyöhyketerapiaan ja saimme tietoa terveellisestä vanhenemisesta. Teatterimatka suuntautui  Lahteen ja  päätimme toimintavuoden pikkujouluun ravintola Priimuksessa. Meillä toimii bridge-kerho ja kotisivullamme on myös kootusti menovinkkejä kulttuurista. 

 

 

 

Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


Liity jäseneksi

Jäseneksi voi liittyä jokainen eläkkeellä oleva opetusalalla toiminut henkilö. Jokainen jäsen kuuluu johonkin OSJ: n paikallisyhdistykseen ja paikallisyhdistyksen kautta valtakunnalliseen järjestöön.

Liity tästä »

Tutustu tästä
jäsenetuihimme »


 

 

 

Opetusalan Seniorijärjestö OSJ ry,
Undervisningssektorns Seniororganisation rf

Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
020 748 9678 / 020 748 9736
toimisto(a)osj.fi

www.osj.fi

Toimisto on avoinna arkisin klo 9–15.

Toimiston numeroihin soitettaessa puheluiden hinnat ovat seuraavat:
soitettaessa kiinteän puhelin-verkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 6,55 snt/min
soitettaessa matka-viestinverkon liittymästä 8,35 snt/puhelu + 18,05 snt/min.